Τουρκική εφημερίδα: «Μήνυμα μετριοπάθειας από Μητσοτάκη πριν την συνάντηση με τον Ερντογάν»

Λίγο πριν από τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Χουριέτ δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Μήνυμα μετριοπάθειας από τον Μητσοτάκη πριν από τη συνάντηση».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στο δίκτυο France24, σύμφωνα με τις οποίες : «Οι ελληνοτουρκικές διαφορές πρέπει να επιλύονται με ειρηνικό τρόπο», αλλά την ίδια ώρα μιλάει για ελληνικούς «ισχυρισμούς» για τη χθεσινή παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού Σώματος, από την τουρκική Ακτοφυλακή.

«Μιλώντας στην τηλεόραση France24, ο Μητσοτάκης έδωσε μετριοπαθή μηνύματα για τουρκο-ελληνικές σχέσεις πριν από τη συνάντηση. Ωστόσο, παρά τις αισιόδοξες δηλώσεις, το ελληνικό Λιμενικό Σώμα ισχυρίστηκε χθες ότι οι δυνάμεις της Τουρκικής Ακτοφυλακής «παρενόχλησαν» ελληνικό σκάφος» σημειώνει το δημοσίευμα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης δήλωσε πως μεγαλύτερη διαφορά απόψεων μεταξύ των δύο χωρών υπάρχει στο θέμα του καθορισμού των ορίων δικαιοδοσίας στη θάλασσα, λέγοντας: «Δεν είναι μυστικό πως έχουμε μεγάλες διαφορές απόψεων. Αλλά θα ζήσουμε παράλληλα με την Τουρκία. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεχίσουμε να συζητούμε τις διαφορές μας με πολιτισμένο τρόπο χωρίς να καταφεύγουμε στην κλιμάκωση» σημειώνει η Χουριέτ.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV