Η Άγκυρα επιχειρεί να ακυρώσει ελληνική ναυτική άσκηση στα δυτικά της Λήμνου

Η Τουρκία επιχειρεί για ακόμη μια φορά να ακυρώσει ελληνική άσκηση με πυρά η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα δυτικά της Λήμνου (σε μια απίστευτη εξέλιξη εφόσον πλέον μιλάμε για καθαρά εθνικά χωρικά ύδατα) και για το χρονικό διάστημα από  22 έως 27 Απριλίου  2021.

Η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται ότι η περιοχή που δεσμεύει η Ελλάδα καλύπτει μέρος της περιοχής που έχει δεσμεύσει -παράνομα φυσικά-  για όλο σχεδόν το 2021 το τουρκικό Ναυτικό για υποτιθέμενες ασκήσεις, κάτι που για την Τουρκία ουσιαστικά σημαίνει «αποκλεισμό» της περιοχής για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα σε όπιο χρονικό διάστημα αυτή επιλέξει!

Αποτελεί άλλωστε πάγια πρακτική της Τουρκίας η δέσμευση ολόκληρων περιοχών (χωρίς να εμφανίζει δραστηριότητα) σε σχεδόν ετήσια βάση επιχειρώντας να ασκήσει  «ετσιθελικά κυριαρχία» στις περιοχές αυτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι με anti-NAVTEX που εξέδωσε χαρακτηρίζει άκυρη την ελληνική NAVTEX για τις ασκήσεις στο Αιγαίο  προειδοποιώντας ανάλογα τους ναυτιλλομένους.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV