Απτόητο το ΥΠΕΘΑ προετοιμάζεται για επαφές στην Τουρκία παρά τις προκλήσεις

Απτόητοι συνεχίζουν το υπουργείο Άμυνας και στο υπουργείο των Εξωτερικών την προετοιμασία τους για ακόμη ένα γύρο διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, παρά το γεγονός της πρωτοφανούς πρόκλησης της Άγκυρας όπου με ένα παραληρηματικό βίντεο με τη σφραγίδα της τουρκικής προεδρίας εμφανίζει την Ελλάδα σαν καταφύγιο τρομοκρατών.

Παρ΄όλα αυτά και σαν να μην συμβαίνει τίποτα το ΥΠΕΘΑ προετοιμάζεται για ακόμη ένα γύρο επαφών και ο υπουργός Εξωτερικών για επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα!

Αν και ακόμη δεν έχει καθοριστεί επακριβώς η ημερομηνία που η ελληνική αντιπροσωπεία του ΥΠΕΘΑ θα μεταβεί στην Άγκυρα, εντούτοις οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επαφή μεταξύ των δύο στρατιωτικών κλιμακίων θα πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου διμήνου, καθώς επί του παρόντος το ΥΠΕΘΑ τηρεί στάση αναμονής εν’ όψη της συνάντησης που πρόκειται να έχει στις 14 Απριλίου στην Άγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Την ίδια στιγμή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν ξεκινήσει ήδη οι σχετικές συνεννοήσεις τόσο μεταξύ των σχετικών διευθύνσεων, όσο και με αρμόδιους κύκλους του υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να αρχίσει να σχηματίζεται η λίστα των ανθρώπων που θα μεταβεί στην τουρκική πρωτεύουσα. Σε θεσμικό επίπεδο, στο Πεντάγωνο εξετάζεται, για πρώτη φορά, το σενάριο αντί του ΓΕΕΘΑ να τεθεί επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας & Διεθνών Σχέσεων Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος.

Το γεγονός ωστόσο ότι ο ίδιος εμφανίζεται ως υπέρμαχος της τήρησης μιας πιο σκληρής στάσης ως προς την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής στο Αιγαίο και στην Ν.Α Μεσόγειο, έχει οδηγήσει την πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου σε δεύτερες σκέψεις, με αποτέλεσμα το πιθανότερο η προετοιμασία και υλοποίηση της σχετικής διαδικασίας να τεθεί εκ νέου υπό το «καπέλο» του Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνου Φλώρου, έστω και εάν και ο ίδιος για δικούς του λόγους θα προτιμούσε να αποφύγει τη σχετική ευθύνη. Στο πλαίσιο αυτό, όπως εκτιμάται επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας αναμένεται να τεθεί ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος κ. Γεώργιος Φασούλας, ο οποίος θεωρείται άριστος γνώστης των συζητήσεων αναφορικά με τα ΜΟΕ, αφού παλαιότερα συμμετείχε σε αυτές και ο ίδιος.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV