Μετά από μια εικοσάλεπτη συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο του Globsec Forum στην Μπρατισλάβα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας συμφώνησε να ξεκινήσει με την Τουρκία συζήτηση εφ’όλης της ύλης, την στιγμή που στην Κύπρο η Άγκυρα προσάρτησε τα Βαρώσια!

Οι επικεφαλής της ελληνικής και της τουρκικής διπλωματίας συμφώνησαν να δοθεί ημερομηνία για τις διερευνητικές επαφές.

Όλα αυτά μετά την απαράδεκτη ενέργεια της Άγκυρας να προσαρτήσει την παραλία της Αμμοχώστου η οποία «άνοιξε» λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης από σημείο διέλευσης που έστησε το ψευδοκράτος.

Άνδρες με πολιτικά που βρίσκονταν μπροστά από τη σιδερένια πύλη αφαίρεσαν τα πρόχειρα κιγκλιδώματα και είπαν στον κόσμο, που ήταν εκεί, ότι μπορούσε να περάσει. 

Μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονταν έξω από το σημείο εισόδου ήταν και κάποιοι που είχαν τυλιχθεί την τουρκική σημαία ή την κρατούσαν, όπως και την σημαία του ψευδοκράτους.

Οι εικόνες που μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά Μέσα από την παραλία της περίκλειστης πόλης, είναι σπαρακτικές.  defencenet.gr defencenet.gr

Η αντίδραση των Αθηνών σε αυτή την ενέργεια κατά της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν να… δεχτεί ημερομηνία έναρξης συζήτησης εφ’ όλης της ύλης, που θα αφορά φυσικά μόνο ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ