Το Oruc Reis επιστρέφει ξανά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

To Oruc Reis συνεχίζει τον «πόλεμο νεύρων» και ενώ βρίσκονταν στην κυπριακή ΑΟΖ, έστριψε βορεια προς το λιμάνι της Αττάλειας στις 3 τα ξημερώματα και δύο ώρες μετά, λίγο πριν τις 5, πραγματοποίησε αναστροφή, αλλάζοντας πορεία προς τα νοτιοδυτικά, «χαράζοντας» έτσι πορεία επιστροφής προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η πραγματικότητα είναι πως  κανείς δεν περίμενε ότι η κρίση του Oruc Reis έχει τελειώσει.

Χθες είχε τεθεί εκτός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από τις 19:20 το απόγευμα πραγματοποιώντας μια διαδρομή εντός της Κυπριακής ΑΟΖ βάση της παράνομης NAVTEX που είναι σε ισχύ μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Το Oruc Reis  συνοδεύουν τα βοηθητικά του Ataman και CengizHan και ένας στολίσκος από περίπου 10 τουρκικά πολεμικά πλοία.

Μετά τις 3 τα ξημερώματα, το τουρκικό ερευνητικό άλλαξε πορεία, πλέοντας, βόρεια, προς το λιμάνι της Αττάλειας και αργότερα πριν τις 5 τα ξημερώματα, έστριψε και πάλι, αυτή τη φορά νοτιοδυτικά και ξεκίνησε παράλληλη πορεία με την πρώτη που είχε πραγματοποιήσει, προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Εν ολίγοις το τουρκικό ερευνητικό κάνει αυτό που δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος είπε πως «σκανάρει» τον βυθό σε όλη την περιοχή που προβλέπεται από την παράνομη NAVTEX.

Το τουρκικό πλοίο κινείται εντός της «περιοχής ερευνών».

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV