Κρούει τα τύμπανα του πολέμου η «Yeni Safak»: «Είμαστε έτοιμοι για όλα»

Πολεμοχαρής ο τουρκικός Τύπος, με πρώτη και καλύτερη τη «Yeni Safak» που ως πρωτοσέλιδο έχει τα πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που έχουν κάνει ασπίδα προστασίας στο Oruc Reis το οποίο ήρθε στην ανατολική Μεσόγειο για έρευνες. 

«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της και είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα και για σύγκρουση», γράφει η YENI SAFAK.

«H Τουρκία επιθυμεί μια δίκαιη λύση στη Μεσόγειο με τη συνάντηση όλων των χωρών της περιοχής. Όμως είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της και είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα και για σύγκρουση. Το Ορούτς Ρείς θα κάνει έρευνες σε 16 οικόπεδα που περιλαμβάνουν και τα 7 στα σύνορα του Τουρκο-Λιβυκού Μνημονίου. Το πλοίο που κινείται με ταχύτητα 8 χιλιομέτρων την ώρα θα συγκεντρώσει στοιχεία για τα πλούσια κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου. Μια άλλη αποστολή του είναι να συγκεντρώσει δεδομένα που είναι απαραίτητα για τον καθορισμό της ΑΟΖ Τουρκίας στα δυτικά όρια», γράφει η εφημερίδα.

Η Yeni Safak αναφέρεται και στα πλοία τα οποία έστειλε το τουρκικό Ναυτικό, υποστηρίζοντας πως «το ναυτικό παρέχει 24ωρη προστασία από την παρενόχληση της Ελλάδας». 

Η τουρκική εφημερίδα φιλοξενεί μάλιστα και τις δηλώσεις του Gürdeniz, συνταξιούχος ναύαρχος του ΠΝ, που υποστηρίζει πως «η Τουρκία απέδειξε την ανώτερα της στην περιοχή. Αυτό που περίμενα είναι να υπάρξει μια ένταση που θα οδηγούσε σε σοβαρό πυροβολισμό», είπε.

Ο «πόλεμος της Τουρκίας κερδίζεται», δήλωσε ο Gürdeniz.

Ενώ ταυτόχρονα μέσα και από τις δηλώσεις του Gürdeniz οι Τούρκοι κατηγορούν την Ελλάδα για «αναξιοπιστία». 

Το ερώτημα είναι, η Τουρκία έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα μέσα από τον Τύπο της, ότι είναι έτοιμη ακόμα και για μια ένοπλη σύγκρουση, το Πολεμικό Ναυτικό της γείτονος χώρας ανακάλεσε όλες τις άδειες στο προσωπικό, δείχνοντας πως ίσως μέσα στις επόμενες ημέρες σταλθούν και άλλα πλοία στη χώρα μας. 

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να βάζει το κεφάλι της στην άμμο ή θα δώσει μια πιο αυστηρή απάντηση στην Άγκυρα; 

Δείτε το πρωτοσέλιδο της Yeni Safak:

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV