Δυο μέλη της επίλεκτης μονάδας των SEALS του αμερικανικού Ναυτικού αγνοούνται ανοικτά των ακτών της Σομαλίας.

Όπως αναφέρεται οι δύο άνδρες έπεσαν από το σκάφος όπου βρίσκονταν κατά την διάρκεια νυκτερινής αποστολής, η οποία είχε να κάνει πιθανότατα με νηοψία κάποιου εμπορικού σκάφους.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι οι SEALS  έπεσαν στο νερό κατά την επιβίβαση σε σκάφος από το ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν  στον Κόλπο του Άντεν.

Οι επιχειρήσεις αναζήτησης για τους αγνοούμενους  συνεχίζονται, δήλωσε αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου.

Ο Κόλπος του Άντεν έχει γίνει ένα hotspot της ναυτικής δραστηριότητας των ΗΠΑ, καθώς οι μαχητές Χούθι στην Υεμένη έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από δώδεκα επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν από τα μέσα Νοεμβρίου.

Τα πλοία του Ναυτικού των ΗΠΑ που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή έχουν ανταποκριθεί σε κλήσεις κινδύνου από από  εμπορικά πλοία ή έχουν καταρρίψει δεκάδες drones και πυραύλους Χούτι.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον σχεδόν 30 τοποθεσιών που σχετίζονται με τις επιθέσεις των Χούτι.

«Το απόγευμα της 11ης Ιανουαρίου, δύο ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ αγνοούνται  στη θάλασσα ενώ εκτελούσαν επιχειρήσεις στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας», ανέφερε ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ που εκδόθηκε την Παρασκευή και αποκάλυψε ότι οι ναύτες είχαν εξαφανιστεί.

«Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δύο ναυτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Για λόγους επιχειρησιακής ασφάλειας, δεν θα δημοσιεύσουμε πρόσθετες πληροφορίες έως ότου ολοκληρωθεί η επιχείρηση ανάκτησης προσωπικού.»

Πρώην μέλος των SEALS  περιέγραψε τις νυχτερινές επιχειρήσεις επιβίβασης ως μερικές από τις πιο περίπλοκες και επικίνδυνες επιχειρήσεις που μπορούν να πραγματοποιήσουν οι ειδικές δυνάμεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ