Αλλαγή διοίκησης για την 13 ΔΕΕ: Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παρλαβής

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της 13 διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ) από τον ταξίαρχο Κωνσταντίνο Γάκη στον υποστράτηγο Προκόπη Μαυραγάνη πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο στρατόπεδο «Αντισυνταγματάρχη Παναγιώτη Φακίνου», στο Γουδί Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στην τελετή παρέστησαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, συντονιστής σύστασης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ).

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ (ΠΖ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΚΙΝΟΥ», στο Γουδί Αττικής, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της 13 Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ), από τον Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Γάκη στον Υποστράτηγο Προκόπη Μαυραγάνη, στην οποία παραβρέθηκε ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, Επιθεωρητής Αναδιοργάνωσης ΣΞ – Συντονιστής Σύστασης ΔΕΠ – Διοικητής ΔΕΠ (με την ενεργοποίηση αυτής).

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον χαιρετισμό του συνεχάρη τον παραδίδοντα Διοικητή για το έργο που επιτέλεσε ο Σχηματισμός υπό την διοίκησή του, στο πλαίσιο της συντελούμενης αναδιοργάνωσης και τόνισε τον κομβικό χαρακτήρα ανάληψης Διοίκησης από τον παραλαμβάνοντα Διοικητή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο αφού άμεσα θα ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός του.

Σκοπός της αναδιοργάνωσης των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων και της σύστασης της ΔΕΠ είναι να τυποποιήσει σε διακλαδικό επίπεδο την εκπαίδευση μεγιστοποιώντας τα αποτελέσματα της, να επιτύχει σημαντική οικονομία κλίμακας στην προμήθεια υλικών αποτελώντας έναν ισχυρό Διοικητικό Σχηματισμό ιδιαίτερης «βαρύτητας», που θα εφαρμόζει σύγχρονο μοντέλο Διοίκησης & Ελέγχου, με τις Μονάδες της να αποτελούν πρότυπο για το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αποτέλεσμα της αναδιοργάνωσης θα είναι η παροχή διευρυμένων επιλογών στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, για τη διασφάλιση των Εθνικών συμφερόντων και την επίτευξη στρατηγικών στόχων.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV