Εκατοντάδες Βρετανοί αλεξιπτωτιστές στους ουρανούς της Ουκρανίας (βίντεο)

Πετώντας κατευθείαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, 250 αλεξιπτωτιστές από την 16ης βρετανικής Ταξιαρχίας Εναερίας Εφόδου έπεσαν στο Ternivsky, όπου βρίσκονταν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες.

Η δύναμη απογειώθηκε με μεταγωγικά C-130J της 47ης Μοίρας από την έδρα της στο Brize Norton και κάλυψε την απόσταση ως το εκπαιδευτικό κέντρο Ternivsky στην Ουκρανία πετώντας για πάνω από 10 ώρες και αφού ανεφοδιάστηκε εν πτήσει από αεροσκάφη Voyager της RAF (Airbus A330 MRTT).

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας στις 23 Σεπτεμβρίου. Άλμα εξετέλεσε προσωπικό διαφόρων μονάδων της 16ης Ταξιαρχίας Εναερίας Εφόδου από τα συντάγματα Βασιλικού Μηχανικού, Βασιλικό Έφιππο Πυροβολικό, Βασιλικούς Διαβιβαστές, Το Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών, το Βασιλικό Σώμα Ανεφοδιασμού και τους Βασιλικούς Τεχνίτες του Μηχανικού.

Με την άφιξή τους στην Ουκρανία οι Βρετανοί αλεξιπτωτιστές πραγματοποίησαν άμεσα άλμα με πλήρη εξοπλισμό ενώ τα αεροσκάφη έκαναν ρίψη 8 τόνων εφοδίων καθώς και οχημάτων για την υποστήριξη των αλεξιπτωτιστών προτού επιστρέψουν στη βάση τους.

Κάθε αλεξιπτωτιστής έφερε ατομικό φόρτο βάρους 36 κιλών που αύξανε τον βαθμό καθόδου του από τα μόλις 180 μέτρα (600 πόδια) ύψους που εκτέλεσαν το άλμα δίνοντάς τους 30 δευτερόλεπτα μέχρι να φτάσουν στο έδαφος:

“Η προσγείωση ήταν κάπως σκληρή αλλά είμαστε όλοι οκ”, δηλώνουν αλεξιπτωτιστές του 7ου PARA RHA.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV