Η Embraer παρουσίασε το αεροσκάφος τακτικών μεταφορών  C-390 και το ελαφρύ επιθετικό αεροσκάφος  A-29 Super Tucano στην Παγκόσμια Έκθεση Άμυνας (WDS) κοντά στο Ριάντ, καθώς η εταιρεία από τη Βραζιλία είναι από τους κύριους διεκδικητές του προγράμματος για την προμήθεια 33 αεροσκαφών από την Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας.

Η εμφάνιση των αεροσκαφών  στη στατική οθόνη έρχεται μόλις μήνες αφότου η Embraer και η SAMI της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψαν ένα μνημόνιο κατανόησης (MoU) που συνδέεται με το πρόγραμμα για την σαουδαραβική Αεροπορία. Το σύμφωνό περιλαμβάνει την προώθηση του τύπου στη Βασιλική Αεροπορία της Σαουδικής Αεροπορίας (RSAF) και τη διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας τοπικής τελικής γραμμής συναρμολόγησης και δυνατότητα συντήρησης εντός της χώρας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Embraer Defense & Security, Bosco da Costa Junior, ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι της εταιρείας είχαν περαιτέρω θετικές συνομιλίες με ομολόγους της Σαουδικής Αραβίας στις 4-8 Φεβρουαρίου.

Η RSAF έχει μια μακροχρόνια απαίτηση να αντικαταστήσει τα παλιά της Lockheed Martin C-130 Hercules, με υποψηφίους να περιλαμβάνουν τα C-130J, C-390, Airbus Defense & Space A400M και Leonardo C-27J.

Εν τω μεταξύ, ο da Costa Junior λέει ότι η Embraer αναμένεται να υπογράψει μια κοινή σύμβαση  για την προμήθεια του C-390 σε  Αυστρία και Ολλανδία (οι οποίες έχουν επιλέξει ήδη το αεροσκάφος) «μέχρι τα μέσα του έτους».

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ανάλογες απαιτήσεις με αυτές της Σαουδικής Αραβίας για την αντικατάσταση των γηρασμένων  στόλων των Hercules.

Η αμυντική μονάδα της Embraer είχε ακόμη μια εμπορική επιτυχία με τη Νότια Κορέα η οποία τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοίνωσε την απόφαση για προμήθεια τριών C-390.

Η Da Costa Junior λέει ότι θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει αυτή τη δυναμική πωλήσεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, με την Ινδία να θεωρείται ένας άλλος πιθανός μελλοντικός πελάτης.

Μετά τη συμμετοχή της στη Σαουδική Αραβία, η Embraer θα προωθήσει το C-390 της στην αεροπορική έκθεση της Σιγκαπούρης από τις 20 έως τις 25 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ