Την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή (1ο/11/2023) το νέο αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Β-21 από  το Palmdale της Καλιφόρνια στις εγκαταστάσεις της αποκαλούμενης μυστικής τοποθεσίας  γνωστής ως «Plant 42» της USAF, όπου βρίσκεται υπό δοκιμή και ανάπτυξη από την Northrop Grumman.

Το B-21 Raider πραγματοποίησε την πρώτη του δοκιμαστική πτήση την Παρασκευή, φέρνοντας το φουτουριστικό αεροσκάφος ένα βήμα πιο κοντά  στο να γίνει το επόμενο stealth βομβαρδιστικό και φορέας πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ.

Η Αεροπορία των ΗΠΑ σχεδιάζει να κατασκευάσει 100 από τα πολεμικά αεροσκάφη, τα οποία έχουν σχήμα ιπτάμενης πτέρυγας  όπως το προϋπάρχον  το B-2 Spirit, αλλά θα ενσωματώσουν προηγμένα υλικά, πρόωση και τεχνολογία stealth για να τα καταστήσουν πιο επιβιώσιμα σε μελλοντική σύγκρουση. Το Β-21 σχεδιάζεται να παραχθεί σε παραλλαγές με και χωρίς πιλότους.

Πολλοί είναι αυτοί πάντως που εκφράζουν τις αμφιβολίες τους εάν είναι πραγματικά η πρώτη  πτήση του B-21 ή πρώτη δημόσια πτήση του, καθώς θεωρούν ότι το βομβαρδιστικό έχει πραγματοποιήσει  την πρώτη του πτήση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ