Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής κινητήρων Pratt & Whitney ανακοίνωσε ότι το σύστημα «Προσαρμοζόμενης Προώθησης Επόμενης Γενιάς», ή NGAP, ολοκλήρωσε την ψηφιακή προκαταρκτική αναθεώρηση σχεδιασμού.

Ο κινητήρας νέας γενιάς  αναμένεται να προωθεί τουλάχιστον το επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος έκτης γενιάς stealth των ΗΠΑ που αναπτύσσεται τώρα ως μέρος του προγράμματος NGAP (Next Generation Air Dominance).

Όπως σημειώνεται από την εταιρεία, η οικογένεια συστημάτων NGAD είναι ζωτικής σημασίας για την «Τακτική Αεροπορική Κυριαρχία», μια βασική επιχειρησιακή απαίτηση της Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας στο δελτίο Τύπου επιβεβαίωσε ότι η Pratt & Whitney ολοκλήρωσε την ψηφιακή προκαταρκτική αναθεώρηση σχεδίου (PDR). Ο

Το Πρόγραμμα Adaptive Engine Transition Program (AETP) έχει ενημερώσει σχετικά τις εταιρείες που διαγωνίζονται στο  NGAP παρέχοντας κρίσιμες πληροφορίες για την τεχνολογία και την αρχιτεκτονική.

Οι εταιρείες που αναπτύσσουν πρότυπες σχεδιάσεις για το πρόγραμμα είναι η Boeing και η Lockheed Martin, μετά την αποχώρηση της Northrop Grumman η οποία ειδοποίησε σχετικά την αμερικανική Αεροπορία ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ