Εκπρόσωποι από τη Σουηδία και την Πολωνία παρακολούθησαν την εκδήλωση, η οποία σηματοδότησε ένα ορόσημο για την παράδοση στην Πολωνία του αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης και έλεγχου Saab 340 AEW εξοπλισμένου με το ραντάρ Erieye.

Σημειώνεται ότι το ίδιο σύστημα είχε δοθεί στην Ελλάδα με δύο αεροσκάφη Saab 340 AEW ως ενδιάμεση λύση πριν την έναρξη των παραδόσεων EMB-145 ΑΣΕΠΕ  to 2004.

Όπως ανέφερε η SaabQ “Η λύση θα παράσχει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Πολωνίας ένα εθνικό πλεονέκτημα για την ενίσχυση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ασφάλειας.

Ο γρήγορος ρυθμός είναι αποτέλεσμα της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ της Saab και των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων και του γεγονότος ότι η Saab διαθέτει μια συνεχή γραμμή παραγωγής για αερομεταφερόμενες λύσεις έγκαιρης προειδοποίησης. Αυτό περιλαμβάνει αφοσιωμένο προσωπικό και εσωτερική τεχνογνωσία για τη διενέργεια όλων των ειδών δοκιμών και αξιολογήσεων για την απαραίτητη έγκριση των συστημάτων.

«Είναι τιμή μας να παρέχουμε αυτή τη σημαντική ικανότητα στην Πολωνία και είμαστε περήφανοι που προχωράμε γρήγορα προς την παράδοση του αερομεταφερόμενου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης στις Πολωνικές Ένοπλες Δυνάμεις», είπε ο Carl-Johan Bergholm, επικεφαλής της Επιτήρησης Επιχειρήσεων της Saab.

Η Πολωνία έχει παραγγείλει δυο Saab 340 από την Σουηδία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ