Σύμφωνα με νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας ο ρωσικός πύραυλος Kh-47M Kinzhal έχει πλέον τη δυνατότητα να ανακατευθύνεται ενώ βρίσκεται στον αέρα σε νέο στόχο από το μαχητικό που τοπ εκτόξευσε.

Η δυνατότητα αυτή δεν υπήρχε  και ο πύραυλος κατευθυνόταν προς το στόχο του μέσω συντεταγμένων και ανανέωσης σημείων ναυτιλίας αλλά από σταθμό εδάφους.

Όπως είναι φυσικό η διαδικασία αυτή όμως αποδείχθηκε προβληματική, καθώς παρουσίαζε καθυστέρηση με αποτέλεσμα  την αστοχία του πυραύλου.

Τώρα και όπως αναφέρει η εφημερίδα Izvestia επικαλούμενη πηγές της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας ο πύραυλος μπορεί να ανακατευθύνεται από το δεύτερο μέλος του πληρώματος του μαχητικού MiG-31K ο οποίος μπορεί να ανακατευθύνει τον πύραυλο προς ένα νέο στόχο ο οποίος μπορεί να έχει εντοπιστεί ενώ ο πύραυλος βρίσκεται στον αέρα.

Οι πληροφορίες για τη νέα στόχευση μπορούν να προέλθουν είτε από τα ίδιο το αεροσκάφος το οποίο μπορεί να εντοπίσει το στόχο χάρη στα προηγμένα ηλεκτρονικά του συστήματα είτε από άλλες πηγές εναέριες ή εδάφους.

Σε κάθε περίπτωση υπεύθυνος για την ανανέωση των σημείων ναυτιλίας και της στόχευσης είναι πλέον ο ΧΟΣ, το δεύτερο μέλος του πληρώματος MiG-31.

Το χαρακτηριστικό επαναστόχευσης του πυραύλου όπως αναφέρουν οι ρωσικές πηγές καθίσταται ιδανικό γιοα προσβολή μονάδων επιφανείας όπως τα αεροπλανοφόρα.

Να σημειωθεί πως ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν έχει συνδέσει τοπ θέμα της παρουσίας των αμερικανικών αεροπλανοφόρων στην ανατολική Μεσόγειο με τις περιπολίες που πραγματοποιούν τα MiG-31K λέγοντας πως ο πύραυλος Kinzhal των 10 mach  έχει εμβέλεια 1.000 χλμ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ