Στους πέντε ανέρχονται οι νεκροί από την συντριβή ενός αεροσκάφους της Αεροπορίας Ναυτικού των ΗΠΑ  στην Ανατολική Μεσόγειο κατά τη διάρκεια άσκησης ανεφοδιασμού. Αυτό ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Διοίκηση του αμερικανικού στρατού.

Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν τα πέντε άτομα του πληρώματος συνετρίβη αργά το βράδυ της Παρασκευής ενώ εκτελούσε άσκηση ανεφοδιασμού, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Η EUCOM δεν διευκρίνισε τον τύπο του αεροσκάφους, ούτε από πού είχε απογειωθεί και ποιος ήταν ο προορισμός του.

Όπως όμως αναφέρουν πληροφορίες αυτό θα πρέπει να ήταν είτε ένα αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (ΑΕW&C) E-2 Hawkeye, είτε ένα C-2 Greyhound το οποίο ασκεί καθήκοντα μεταφορών μεταξύ των αμερικανικών αεροπλανοφόρων και βάσεων στη ξηρά,ενώ και τα δύο έχουν δυνατότητα ανεφοδιασμού εν πτήση.

.

Το E-2 συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες καθώς το πλήρωμα του ανέρχεται στα 5 άτομα ενώ αυτό του C-2 Greyhound στα 4 άτομα.

Πρόσφατα οι ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα αεροπλανοφόρο στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και πολλά σκάφη συνοδείας, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τη διάχυση του πολέμου της Γάζας στην ευρύτερη περιοχή.

«Κατά τη διάρκεια αποστολής ρουτίνας για τον εν πτήσει ανεφοδιασμό, στο πλαίσιο μιας στρατιωτικής εκπαιδευτικής άσκησης, ένα αμερικανικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν πέντε στρατιωτικοί έπαθε ατύχημα και συνετρίβη στη Μεσόγειο Θάλασσα. Οι πέντε στρατιωτικοί σκοτώθηκαν» ανέφερε η ανακοίνωση.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και των επιβαινόντων συμμετείχαν πολλά αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη και πλοία. Μια έρευνα είναι επίσης σε εξέλιξη για τα αίτια του δυστυχήματος, σημείωσε η EUCOM.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ