Δύο φωτογραφίες του νέου αμερικανικού στρατηγικού βομβαρδιστικού B-21 Raider είδαν το φως της δημοσιότητας στην πλατφόρμα Reddit και δείχνουν για πρώτη φορά το πίσω μέρος του αεροσκάφους.

Οι φωτογραφίες δείχνουν το αεροσκάφος κατά την διάρκεια τροχοδρόμησης στο  Palmdale της Καλιφόρνια στις εγκαταστάσεις του αποκαλούμενης μυστικής τοποθεσίας  γνωστής ως «Plant 42» της USAF.

Σε αυτές φαίνεται το πίσω μέρος του βομβαρδιστικού και όπως πολλοί παρατήρησαν το αεροσκάφος φαίνεται να έχει δύο βοηθητικές αεροεισαγωγές στο επάνω μέρος της ατράκτου.

Αυτές χρησιμοποιούνται όταν οι κύριες εισαγωγές αέρα είναι κλειστές και το αεροσκάφος βρίσκεται ακίνητο στην πίστα αλλά με τους κινητήρες σε λειτουργία πιθανότατα για να αποφευχθεί ανεπιθύμητη είσοδος ξένων σωμάτων (FOD) από τις κύριες εισαγωγές.

Ενδεχομένως να χρησιμοποιούνται και στην απογείωση για αυξημένη  ροη αέρα στους κινητήρες, αλλά όχι κατά την διάρκεια της πτήσης καθώς αφενός θα διαταράσσουν το οριακό  στρώμα του αέρα πάνω από την πτέρυγα και αφετέρου γιατί θα αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά stealth.

Το αεροσκάφος είναι μια ιπτάμενη πτέρυγα στα πρότυπα του B-2 Spirit ενώ πιθανότατα το B-21 θα διαθέτει δύο κινητήρες, οι θύλακες των οποίων διακρίνονται καθαρά.

Οι φωτογραφίες ελήφθησαν μεταξύ 24 και 25 Οκτωβρίου. Ο χρήστης που τις ανάρτησε τις κατέβασε αμέσως μετά φοβούμενος συνέπειες καθώς το πρόγραμμα της Northrop είναι απόρρητο αλλά αυτές γρήγορα αντιγράφηκαν και αναρτήθηκαν ξανά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ