Σαουδαραβικά F-15SA στην 115ΠΜ για την άσκηση «Falcon Eye – 3»

Σε μια σειρά από κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ θα προχωρήσει η ΠΑ.

Στην 115ΠΜ στη Σούδα προσγειώθηκαν σαουδαραβικά   F-15SA  για την πραγματοποίηση κοινής άσκησης με τα αεροσκάφη F-16 των Μοιρών 340 και 343.της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η διμερής άσκηση τύπου LIVEX (Live Exercise) «Falcon Eye – 3», μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η άσκηση περιλαμβάνει αεροπορικές επιχειρήσεις που θα πραγματοποιηθούν από την αεροπορική βάση της Σούδας στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα δέσμευσε μία περιοχή πολύ κοντά στην περιοχή των ερευνών για φυσικό αέριο σε Κρήτη και Πελοπόννησο όπου θα γίνει η ελληνοϊσραηλινή άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού.

Το Τελ Αβίβ θα στείλει ένα ιπτάμενο τάνκερ και η ΠΑ θα απογειώσει 30 αεροσκάφη για την πραγματοποίηση ασκήσεων ανεφοδιασμού.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV