Καμία συμφωνία για το κόστος παραγωγής των νέων F-35 Lightning II

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Lockheed Martin James D. Taiclet, οι συζητήσεις για το κόστος των F-35 Lightning II των παρτίδων παραγωγής Lot.15-17 δεν έχουν ολοκληρωθεί και επισκιάζονται από το ύψος του πληθωρισμού και τα κόστη που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας.

Επίσης δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση προσανατολίζεται στην υπογραφή σύμβασης υποστήριξης πενταετούς διάρκειας αντί τριετούς.

Οι σχετικές συζητήσεις έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2021, αλλά πλέον η συμφωνία πάει για τον Μάρτιο.

Ο προϊστάμενος της Lockheed Martin Aeronautics Gregory M. Ulmer δήλωσε πέρσι ότι το κόστος του F-35, το οποίο έπεσε κάτω από τα $ 80 εκατομμύρια για τα αεροσκάφη των παρτίδων παραγωγής Lot.12-14, πιθανότατα θα αυξηθεί για τα αεροσκάφη των Lot.15-17 αφενός διότι ο αριθμός των αεροσκαφών προς παραγωγή θα είναι μικρότερος αφετέρου διότι η έκδοση Block.4 του αεροσκάφους ενσωματώνει περισσότερες ικανότητες.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV