Με 36 Rafale ενισχύεται η Ινδονησία - Στα 5,8 δις ευρώ το συμβόλαιο

Η Ινδονησία επέλεξε, ως νέο μαχητικό αεροσκάφος της χώρας, το γαλλικό Rafale F.4 όπως ανακοίνωσε ο ΥΠΑΜ στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στις 20 Ιανουαρίου συμπληρώνοντας ότι το σχετικό συμβόλαιο αναμένει ενεργοποίηση.

Η Ινδονησία και η Dassault Aviation υπέγραψαν συμβόλαιο ύψους € 5,8 δισεκατομμυρίων για 36 συνολικά νέας κατασκευής αεροσκάφη, όπλα, υποστήριξη, υποδομές και εκπαίδευση.

 Υπενθυμίζουμε ότι στα τέλη Δεκεμβρίου του 2021 η Ινδονησία είχε ανακοίνωσε ότι δεν προχωρήσει στην προμήθεια των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-35 και ότι η επιλογή θα γίνει μεταξύ του αμερικανικού F-15X Eagle II και του Rafale.

Την είδηση είχε ανακοινώσει, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Αρχηγός της Αεροπορίας της Ινδονησίας, Πτέραρχος Fadjar Prasetyo, χωρίς να αναφερθεί στο συμβόλαιο για τα Rafale.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV