Η Χιλή απέκτησε 3 βρετανικά ιπτάμενα ραντάρ E-3D Sentry

Η Χιλή έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία αγοράς τριών πρώην βρετανικών «ιπτάμενων ραντάρ» E-3D Sentry, τα οποία ήταν σε υπηρεσία με τη Βασιλική Αεροπορία (RAF) μέχρι πέρυσι.

Ένα από τα E-3D θα αξιοποιηθεί ως πηγή για ανταλλακτικά και τα υπόλοιπα δύο θα αντικαταστήσουν το μοναδικό B-707 Condor, που πλησιάζει στο τέλος της επιχειρησιακής του ζωής. Το κόστος της συμφωνίας δεν έχει γίνει γνωστό, ενώ πιστεύεται ότι προσωπικό από τη Χιλή ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη του 2021, για να επιθεωρήσει και να εκπαιδευτεί στον τύπο.

Η RAF παρέλαβε συνολικά επτά E-3D από τις ΗΠΑ και απέσυρε τα τελευταία αεροσκάφη στο τέλος του 2021. Ένα από τα επτά E-3D έχει πωληθεί στις ΗΠΑ, ένα διαλύθηκε για εύρεση ανταλλακτικών και τα υπόλοιπα βρίσκονται στη RAF Waddington.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV