Τα F-16 block 30 που ήθελε να ξεπουλήσει η ΠΑ διέπρεψαν στην 4η σειρά του TLP στην Ισπανία!

Κρίσιμο θέμα η αναβάθμισή τους στο επίπεδο block 52+

Τα F-16 block 30 που η ΠΑ ήθελε  να ξεπουλήσει πάση θυσία -και ευτυχώς για τη χώρα- δεν βρέθηκε κανένας ενδιαφερόμενος αγοραστής, διέπρεψαν με την παρουσία τους στην 4η εκπαιδευτική Σειρά του TLP στην Ισπανία.

Τα μαχητικά της 330 Μοίρας της 111 Πτέρυγας Μάχης  στην αεροπορική βάση Αγχιάλου βρέθηκαν στην αεροπορική βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, από τις 15 Νοεμβρίου και μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου.

Για το σκοπό αυτό μεταστάθμευσαν από την 111 ΠΜ τέσσερα αεροσκάφη F-16 Block 30 και ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως αναφέρει, «κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι Μοίρες ανέλαβαν αποστολές σύμφωνες με την αποστολή τους τόσο σε Εθνικό όσο και σε Νατοϊκό πλαίσιο, με σκοπό την εξοικείωση και τη συνεργασία όλου του προσωπικού, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες» της Συμμαχίας.

Ουσιαστικά όμως και από πληροφορίες τα μαχητικά της  330Μ συγκέντρωσαν  τα καλύτερα σχόλια αναφορικά με τις επιδόσεις τους στο πτητικό κομμάτι του προγράμματος του TLP γεγονός που τα καθιστά αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού συστήματος αεράμυνας, παρά το γεγονός ότι η ίδια η ΠΑ ήθελε τουλάχιστον για κάποιο διάστημα  να απαλλαγεί από αυτά!

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV