Η σουηδική Saab άνοιξε εργοστάσιο στις ΗΠΑ για το εκπαιδευτικό T-7A

Οι Σουηδοί έχουν εξαιρετική σχέση με τις ΗΠΑ από τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου καθώς οι Αμερικανοί τους θεωρούν το «ανάχωμα» κατά των Ρώσων στον αρκτικό κύκλο.

Η σουηδική Saab άνοιξε εργοστάσιο στην Ιντιάνα των ΗΠΑ όπου θα παράγει τα απάρτια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους T-7A Red Hawk που κατασκευάζει σε συνεργασία με την Boeing για την USAF. Η SAAB θα κατασκευάζει το εμπρόσθιο τμήμα της κτράκτου του αεροσκάφους.

Πέραν αυτού όμως στη νέα της εγκατάσταση η SAAB θα ξεκινήσει έρευνες για την ανάπτυξη αυτόνομων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης και προηγμένης μηχανικής. “Η SAAB θα προσλάβει 300 εργαζομένους στη νέα της εγκατάσταση, αρμολογητές, μηχανικούς, ειδικούς συστημάτων και άλλους.

Η εγκατάσταση στο Δυτικό Λαφαγιέτ θα συνεργαστεί επίσης με το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα για την έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, αισθητήρων και άλλων τεχνολογιών”, ανέφερε η εταιρεία.

“Η SAAB φιλοδοξεί να εξάγει προϊόντα από το εν λόγω εργοστάσιο”, καταλήγει ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το έγκυρο Janes.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV