Ρωσία: Προσφέρει στην Ινδία τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-35 και MiG-29

Θέλει να ενισχύσει τις σχέσεις των δύο χωρών η Ρωσία

Η Ρωσία προσφέρει στην Ινδία τόσο τα προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη MiG-35 όσο και τα μαχητικά MiG-29, καθώς επιθυμεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την στρατηγική της συνεργασία με την Ινδία. 

Η Ρωσία κατέθεσε επισήμως προσφορά στον διαγωνισμό της Ινδίας MMRCA 2.0 για την προμήθεια περισσότερων από 110 μαχητικών αεροσκαφών για τις ανάγκες της ινδικής Αεροπορίας, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος στον ρωσικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Sputnik, ενώ αποκαλύφθηκε και μια ακόμα προσφορά εκ μέρους Μόσχας.

Ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Στρατιωτικό-τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας μίλησε στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της διεθνούς αεροδιαστημικής έκθεσης MAKS-2021, όπου και είπε χαρακτηριστικά ότι: «Η ρωσική πλευρά κατέθεσε επίσημα το μαχητικό αεροσκάφος MiG-35 στο διαγωνισμό για την παράδοση 110 μαχητικών αεροσκαφών για την Ινδική Αεροπορία».

Ο ινδικός διαγωνισμός και τα MiG-29

Ειδικότερα, η Ινδική Αεροπορία (IAF) έχει εκφράσει την ανάγκη για την απόκτηση περίπου 110 μαχητικών αεροσκαφών μετά την ακύρωση του πρώτου διαγωνισμού Medium Multi-Role Combat Aircraft (MMRCA). Εκτός από τα MiG-35 στο νέο διαγωνισμό συμμετέχουν:

  • τα γαλλικά Rafale
  • τα Gripen E/F της Σουηδίας
  • τα Eurofighter Typhoon
  • τα επίσης ρωσικά Su-35
  • τα αμερικανικά  F/A-18E / F Super Hornet
  • τα εξίσου αμερικανικά και ειδικά διαμορφωμένα από τη Lockheed Martin F-21

Όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η Ρωσία αφενός κατέθεσε ακόμα εμπορική πρόταση στην Ινδία για την παράδοση περίπου 21 μαχητικών αεροσκαφών τύπου MiG-29 και αφετέρου επιβεβαιώθηκε η συμφωνία με το Νέο Δελχί για την αναβάθμιση των υφιστάμενων μαχητικών αεροσκαφών τύπου MiG-29 της Ινδικής Αεροπορίας στην έκδοση  MiG-29UPG, με το χρονοδιάγραμμα να προβλέπει ολοκλήρωση της διαδικασίας το 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV