Αμερικανοί πεζοναύτες δοκίμασαν ελικόπτερα γενικής χρήσης UH-1Y Venom σε ανθυποβρυχιακό ρόλο

Η ιστοσελίδα «The Drive» γνωστοποίησε ότι ελικόπτερα γενικής χρήσης UH-1Y Venom των Αμερικανικών Πεζοναυτών χρησιμοποιήθηκαν σε ανθυποβρυχιακό ρόλο, κατά τη διάρκεια άσκησης.

Ελικόπτερα UH-1Y της Μοίρας HMLA-267 (Marine Light Attack Helicopter Squadron 267) έριξαν ηχοσυμαντήρες, ενώ μαχητικά αεροσκάφη F/A-18C Hornet και F-35B Lighting II πραγματοποίησαν εικονικές προσβολές στόχων επιφανείας (οι ηχοσυμαντήρες είναι αναλώσιμα σόναρ τα οποία βοηθούν στον εντοπισμό της θέσης ενός υποβρυχίου και της πορείας του).

Τα UH-1Y δεν μπορούν να ενσωματώσουν τον εξοπλισμό αποστολής των MH-60R, αλλά αν το MH-60R είναι απασχολημένο σε μια αποστολή, η χρήση των UH-1Y για την ανάπτυξη ηχοσυμαντήρων λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής ισχύος, ο οποίος μειώνει το χρόνο αντίδρασης των ικανότερων MH-60R.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV