Εντός του 2022 ο εκσυγχρονισμός των μαχητικών MiG-29 της ινδικής Αεροπορίας

Μέσα στο 2022 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός του συνόλου των μαχητικών MiG-29 της ινδικής Αεροπορίας.

Το παραπάνω έκανε γνωστό ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας Dmitry Shugayev είπε στο «TASS» την Πέμπτη.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί να αναβαθμίσει τα MiG-29 της Ινδικής Αεροπορίας στο πρότυπο MiG-29UPG, μια προσαρμοσμένη έκδοση του MiG-29SMT στις ινδικές απαιτήσεις, που διαθέτει βελτιωμένα ηλεκτρονικά και μπορεί να χρησιμοποιεί πιο σύγχρονα όπλα. Σύμφωνα με την ετήσια έκδοση «The Military Balance» του IISS για το 2021, η Ινδική Αεροπορία έχει 61 MiG-29B/UB/UPG, ενώ ακόμα 21 αεροσκάφη του τύπου είναι υπό παραγγελία. Με τη σειρά του, το Ινδικό Ναυτικό διαθέτει 43 MiG-29K/KUB.

Η αναφορά στο πρόγραμμα από τον Shugayev συνέβη στο περιθώριο της έκθεσης MAKS-2021, που διοργανώνεται στα περίχωρα της Μόσχας από τις 20 έως τις 25 Ιουλίου.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV