Νέα προβλήματα για το F-35: Το αμερικανικό Πεντάγωνο αναζητά νέο κινητήρα!

Νέα προβλήματα για το αμερικανικό μαχητικό 5ης γενιάς F-35 καθώς τώρα το Πεντάγωνο αναζητά νέο… κινητήρα, γιατί ο F-135 αποδεικνύεται πανάκριβος στην συντήρησή του, ενώ η USAF θέλει και περισσότερη ώση!

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο αναζητά νέες λύσεις για τους κινητήρες των μαχητικών F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) της Lockheed Martin λόγω των δυσκολιών υποστήριξης και της μελλοντικής ανάγκης για ανώτερες επιδόσεις.

Ο αντιπτέραρχος Έρικ Φικ, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος δήλωσε πως το κόστος χρήσης και υποστήριξης των κινητήρων Pratt & Whitney F135-PW-100 που αυτή την στιγμή χρησιμοποιούν τα F-35 είναι «προκλητικό».

Το Πεντάγωνο έχει ερωτήματα για το κόστος υποστήριξης των F-35 καθώς τα μαχητικά φτάνουν στο όριο των 2.000 ωρών όπου προβλέπεται η αντικατάσταση του κινητήρα.

Επιπλέον ο  Φικ δήλωσε πως πιθανότατα θα απαιτηθεί αυξημένη ισχύς στο μέλλον, αλλά και αυξημένη ικανότητα «θερμικής διαχείρισης» των F-35 μετά ειδικά την αναβάθμιση σε Block 4. 

«Απαιτείται να αξιολογήσουμε όλες τις επιλογές για τους κινητήρες των F-35», πρόσθεσε, σύμφωνα με το έγκυρο Janes. 

«Θα εργαστούμε παράλληλα η Αεροπορία, το Ναυτικό και οι Πεζοναύτες για να εξετάσουμε τις επιλογές και τις εναλλακτικές λύσεις», κατέληξε.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV