Ρωσία: Επιτυχής άσκηση αντιμετώπισης των τουρκικών drone Bayraktar TB2 - Μήνυμα ισχύος στο Κίεβο

Η Τουρκία εξοπλίζει με drones Bayraktar TB2 την Ουκρανία, με το Κίεβο να σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει σε μία ενδεχόμενη επίθεση εναντίον του Ντόνετσκ ή της Κριμαίας. 

Παράλληλά πέρα από την Ουκρανία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Γεωργία έχουν εκφράσει τον ενδιαφέρον τους για τα drone Bayraktar TB2.

H Ρωσία για την αντιμετώπιση των τουρκικών drone διαθέτει μια πληθώρα αντιαεροπορικών όπλων αλλά και συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου.

Συγκεκριμένα το αντιαεροπορικό σύστημα "Buk-MZ" αντιμετώπισε με επιτυχία σε άσκηση επίθεση κατά της Κριμαίας από  «στόχους χαμηλής πτήσης».

Οι ασκήσεις του πυραυλικού συστήματος άμυνας Buk-MZ κρίθηκαν ως επιτυχείς από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. 

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, ο ρωσικός  στρατός απώθησε μαζική επίθεση εναντίον της Κριμαίας με τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Buk-MZ.

Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Buk-MZ, είναι ένα τετραπλό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας μεσαίας εμβέλειας. Χρησιμοποιείται σε συνθήκες πεδίου μάχης και ηλεκτρονικών αντιμέτρων. 

Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα κατέρριψε όχι μόνο στόχους που πετούσαν πάνω από το έδαφος, αλλά και στόχους που πετούσαν πάνω από τη θάλασσα.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, τα ρωσικά συστήματα άμυνας "Buk-MZ" αντιμετώπισαν επιτυχώς  και ταυτόχρονα "πληθώρα στόχων", σε εξαιρετικά χαμηλά υψόμετρα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Izvestia, οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν σκόπιμα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, καθώς αυτές οι συνθήκες ήταν ιδανικές για την αναγνώριση των δυνατοτήτων μάχης αυτού του συγκροτήματος. Επιπλέον, οι ασκήσεις ήταν επιτυχημένες και επιβεβαίωσαν τα χαρακτηριστικά του ρωσικού συγκροτήματος.

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων , δοκιμάστηκαν οι δυνατότητες του ρωσικού Buk-MZ, σύμφωνα με το Ρωσικό  Υπουργείο Άμυνας, σε δύσκολες συνθήκες, επιβεβαιώνοντας την ικανότητά του να καταστρέφει εχθρικά drone.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV