Τραγικό δυστύχημα στην Μαύρη Θάλασσα - Συντριβή βουλγαρικού MiG-29

Τραγωδία σημειώθηκε στην Μαύρη Θάλασσα, καθώς συνετρίβη ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου MiG-29 της Πολεμικής Αεροπορίας, που λάμβανε μέρος σε ασκήσεις.

Οι βουλγαρικές αρμόδιες αρχές επιβεβαίωσαν το τραγικό περιστατικό, ενώ σημείωσαν πως ο πιλότος δεν έχει εντοπιστεί ακόμα, όμως οι έρευνες εντοπισμού και διάσωσης βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου MiG-29 συμμετείχε σήμερα σε αεροπορική άσκηση «Shabla 2021», χωρίς ωστόσο να έχουν διευκρινιστεί οι αιτίες και οι συνθήκες γύρω από τις οποίες έλαβε χώρα η συντριβή. Κατά τις 12:45 (τοπική ώρα) τα ίχνη του μαχητικού «χάθηκαν» από τα ραντάρ ενώ βρισκόταν εντός χωρικών υδάτων, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αεροπορικές δυνάμεις και στην ηγεσία, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για την διεξαγωγή έρευνας για τον εντοπισμό του MiG-29.

Τέλος, λόγω του ατυχούς συμβάντος ακυρώθηκε και η αεροπορική άσκηση.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV