Μέχρι το 2029 το AV-8B Harrier II στους Αμερικανούς Πεζοναύτες παρά τις παραδόσεις των F-35B

Το μαχητικό αεροσκάφος του σώματος των Αμερικανών Πεζοναυτών θα παραμείνει σε υπηρεσία μέχρι και το 2029και αυτό παρά τις παραδόσεις των νέων F-35B οι οποίες συνεχίζονται.

Το παραπάνω προκύπτει από συμβόλαιο που υπέγραψε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας με την εταιρεία Vertex Aerospace LLC ύψους 123 εκατ. $ σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία θα παράσχει υποστήριξη στα μαχητικά έως και το 2029.

Το αεροσκάφος εκτός των ΗΠΑ χρησιμοποιείται από το ισπανικό Ναυτικλο, ενώ έχει αποσυρθεί από το βρετανικό και βρίσκεται στη διαδικασία απόσυρσης από το ιταλικό. Η Τουρκία έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για ορισμένα μεταχειρισμένα αεροσκάφη, άγνωστο ακόμη από πού, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει από το ελικοπτεροφόρο της TCG Anadolu.

Πριν τις δηλώσεις Ντράγκι περί δικτάτορα Ερντογάν, η Τουρκία έβλεπε με προθυμία την απόκτηση ιταλικών AV-8B αλλά προφανώς αυτό το σενάριο, τουλάχιστον προσωρινά, τίθεται στον «πάγο».

 

Google news logo Ακολουθήστε μας στο Google News Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV