Η γερμανική Αεροπορία αποσύρει τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού A310 MRTT

Η Γερμανική Αεροπορία προχωρά στην απόσυρση των αεροσκαφών  εναέριου ανεφοδιασμού A310 MRTT, σε μια κίνηση η οποία θα μπορούσε υπό όρους να ενδιαφέρει και την ΠΑ, για να λύσει το πρόβλημα του εναέριου  ανεφοδιασμού των μαχητικών της, εάν βέβαια θέλει κάτι  τέτοιο.

Το πρώτο αεροσκάφος έφθασε για αποθήκευση στο αεροδρόμιο του Αμβούργου στις 20 Ιανουαρίου, μέχρι να οδηγηθεί στο διαλυτήριο. Σύμφωνα με μήνυμα του επίσημου λογαριασμού της Luftwaffe στο Twitter, τις επόμενες ημέρες θα απομακρυνθούν από αυτό επικίνδυνα και συγκεκριμένα υλικά.

Η Γερμανική Αεροπορία χρησιμοποιούσε τα προηγούμενα χρόνια μέχρι επτά A310, τέσσερα από τα οποία σαν αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, για Eurofighter και Tornado. Τα A310 αποκτήθηκαν μεταχειρισμένα από αεροπορικές εταιρείες μεταξύ 1991 και 1998, πριν τροποποιηθούν σταδιακά σε μεταφορικά ή εναέριου ανεφοδιασμού.

Τα γερμανικά A310 MRTT δεν διαθέτουν σύστημα σταθερού σωλήνα αλλά εύκαμπτου κάτι που σημαίνει πως δεν μπορούν να ανεφοδιάσουν μαχητικά της αμερικανικής Αεροπορίας όπως  F-15, F-16 ή F-35A.

Με τη μέθοδο του εύκαμπτου σωλήνα ανεφοδιάζονται τα μαχητικά του αμερικανικού Ναυτικού και τα γαλλικά που διαθέτουν το απαραίτητο πρόβολο όπως Mirage 2000, Rafale ή F/A-18 αλλά και το Eurofighjter.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV