Παρουσιάστηκε το Defiant-X - Ο αντικαταστάτης του Black Hawk (βίντεο)

Η Sikorsky, θυγατρική της Lockheed Martin, και η Boeing παρουσίασαν την αναβαθμισμένη πρόταση Defiant-X, στο πλαίσιο του προγράμματος του αμερικανικού Στρατού FLRAA (Future Long-Range Assault Aircraft) ανάπτυξης μιας νέας γενιάς επιθετικών και μεταφορικών ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με την κοινοπραξία το Defiant-X, σε σχέση με την προγενέστερη έκδοση Defiant, θα είναι το ταχύτερο, το πιο ευέλικτο και το ελικόπτερο με το μεγαλύτερο βαθμό επιβιωσιμότητας στην ιστορία.

Η κοινοπραξία Sikorsky-Boeing ανταγωνίζεται την Bell. Το Defiant-X ενσωματώνει τεχνολογίες οι οποίες προέκυψαν από το ελικόπτερο ανάπτυξης και επίδειξης τεχνολογίας SB-1 Defiant. Το Defiant-X έχει τη διπλάσια εμβέλεια και επιτυγχάνει διπλάσια μέγιστη ταχύτητα σε σχέση με το UH-60 Black Hawk, το οποίο και θα αντικαταστήσει από το 2035 και μετά.

Το Defiant-X είναι ένα πλήρες οπλικό σύστημα που θα επιτρέψει στα πληρώματα να πετούν χαμηλά, να προσγειώνονται γρήγορα, να παραδίδουν στρατιώτες και εξοπλισμό στην περιοχή και να βγουν έξω, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της.

Το Defiant-X πετάει δύο φορές πιο μακριά από το Black Hawk που έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει.

Με το άκαμπτο ομοαξονικό σύστημα ρότορα και την προπέλα ώθησης, το Defiant-X ενσωματώνει την τεχνολογία Sikorsky X2 για λειτουργία σε υψηλές ταχύτητες διατηρώντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες χειρισμού χαμηλής ταχύτητας.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV