Επανάσταση στα UAV: Η ρωσική Αεροπορία δοκίμασε το γιγαντιαίο "Okhotnik" σε ρόλο αέρος-αέρος!

Για πρώτη φορά όπως αποκαλύπτουν ρωσικά ΜΜΕ η ρωσική Αεροπορία πραγματοποίησε σειρά δοκιμαστικών πτήσεων του απόρρητου UAV C-70  "Okhotnik".

Το ενδιαφέρον της είδησης είναι ότι το νέο ρωσικό UAV δοκιμάστηκε σε ρόλο μαχητικού αναχαίτισης φέροντας σε προσομοίωση βλήματα αέρος-αέρος.

Είναι η πρώτη φορά που ένα UAV δοκιμάζεται εντατικά σε ρόλο αναχαίτισης, καθώς σε αντίθεση με τις προσβολές στόχων εδάφους η ανάπτυξη UAV σε αποστολές εναέριας υπεροχής περικλείει αναρίθμητες δυσκολίες.

Πριν από την δοκιμή του "Okhotnik" σε αποστολές αναχαίτισης είχαν προηγηθεί πτήσεις αλλά σε αυτές είχε δοκιμαστεί μόνο η αεροδυναμική συμπεριφορά του.

Όπως αναφέρεται κατά την διάρκεια των δοκιμών πραγματοποιήθηκαν προσομοιώσεις εκτοξεύσεων  βλημάτων αέρος-αέρος κατά άλλων αεροσκαφών.

Μάλιστα το UAV σύμφωνα με δηλώσεις Ρώσων επισήμων πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε κοινές αποστολές με το μαχητικό Su-57 στο απώτερο μέλλον.

Σύμφωνα με ανοικτές πηγές το "Okhotnik" έχει μήκος 19 μέτρων, εκπέτασμα 14 μέτρων και βάρος απογείωσης 20 τόνων.

Πρόκειται για ένα μεγάλο σχεδόν γιγαντιαίο UAV!

 Συγκριτικά το F-16 έχει μήκος 15 μέτρα, εκπέτασμα 9,96 μέτρα και μικτό βάρος 12 τόνων και μέγιστο απογείωσης 19 τόνων!

Bίντεο από την πρώτη του πτήση τον Αύγουστο του 2019

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV