Οι Τούρκοι προβληματίζονται πως θα απαντήσουν στον συνδυασμό Rafale+METEOR της Ελλάδας

Η απόκτηση ορισμένων μαχητικών Rafale από την Ελλάδα σε συνδυασμό με το βλήμα METEOR φαίνεται πως απασχολεί την τουρκική κοινή γνώμη και πως αυτή η προμήθεια θα έπρεπε να απαντηθεί από τουρκικής πλευράς.

Στο «τραπέζι» έχει πέσει η ιδέα της προμήθειας μαχητικών Eurofighter Trance 3A τα οποία όπως λένε είναι τα μόνα που έχουν το ίδιο τεχνολογικό επίπεδο με τα Rafale F3-R που θα προμηθευτεί η ΠΑ.

Βέβαια η τιμή τους, όπως αναφέρεται είναι υψηλή: Περί τα 90 με 100 εκατ. € κάτι που σημαίνει πως για την αγορά 40 τέτοιων μαχητικών θα απαιτηθούν περί τα 4,5 με 5 δισ.€

Στα αντεπιχειρήματα για την αγορά τους καταλογίζεται ότι θα πρέπει να υπάρξει σύμφωνη γνώμη  και από τις 4 χώρες που κατασκευάζουν το αεροσκάφος  και επειδή από την Βρετανία, δεν υπάρξει πρόβλημα, όπως λένε ο προβληματισμός επικεντρώνεται στη στάση της Γερμανίας.

Ιταλία και Ισπανία, επίσης δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα.

Παράλληλα όπως αναφέρουν θα χρειαστεί πιστοποίηση στο αεροσκάφος τουρκικών όπλων, όπως τα SOM, UPS, HGK, TEBER, Miniyatur Bomba, AselPOd κ.α. κάτι που θα αυξήσει περισσότερο το κόστος.

Τέλος αναφέρουν το πρόβλημα στον εναέριο ανεφοδιασμό, καθώς τα τουρκικά F-16 ανεφοδιάζονται με τη μέθοδο του σταθερού σωλήνα ενώ τα Eurofighter με αυτή του εύκαμπτου.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV