Συμφωνία-μεγατόνων από την Αλγερία: Αποκτά από την Ρωσία το μαχητικό 5ης γενιάς Su-57

Σε μια συμφωνία μεγατόνων που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στη βόρεια Αφρική και όχι μόνο προχώρησε η Αλγερία όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα το Αλγέρι συμφώνησε με τη Μόσχα για την αγορά 14 μαχητικών stealth 5ης γενιάς  Su-57 έναντι 2 δισ.$ με προαίρεση για ακόμη 14.

Μέχρι τώρα οι πληροφορίες μιλούσαν ότι η Αλγερία θα προχωρούσε σε παραγγελία 42 μαχητικών MiG-35 και μάλιστα οι διαπραγματεύσεις με την Ρωσία ήταν σε προχωρημένο επίπεδο.

Τελικά η βορειοαφρικανική χώρα έκανε την έκπληξη παραγγέλνοντας το Su-57 για να αποτελέσει τον πρώτο εξαγωγικό πελάτη του μαχητικού.

Η συμφωνία έρχεται εν μέσω έντασης με το Μαρόκο το οποίο βρίσκεται σε σύγκρουση με το Μέτωπο Πολισάριο που θέλει την ανεξαρτησία της δυτικής Σαχάρας και υποστηρίζεται από την Αλγερία.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV