Η Γερμανία ενέκρινε την αγορά 31 ελικοπτέρων NH90 Sea Tigers

Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την αγορά 31 ελικοπτέρων Sea Tiger που θα επιβιβαστούν στις φρεγάτες του γερμανικού Ναυτικού.

Τόσο το Sea Tiger όσο όσο και τα ελικόπτερα πολλαπλών ρόλων Sea Lion βασίζονται στην πλατφόρμα ελικοπτέρων NH90.

Το Sea Lion θα εκτελέσει αποστολές έρευνας και διάσωσης (SAR), ναυτικής αναγνώρισης και μεταφοράς, ενώ το νέο Sea Tiger θα εκτελεί καθήκοντα αντι-υποβρύχιου και αντι-επιφανειακού πολέμου.

Οι First Sea Tigers έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν από το 2025, όταν θα αντικαταστήσουν τα ελικόπτερα Sea Lynx Mk88A που λειτουργούν από τη δεκαετία του 1980.

Οι Sea Tigers θα είναι τα μόνα ελικόπτερα πολλών ρόλων των Γερμανικών Ένοπλων Δυνάμεων στο μέλλον. Οπλισμένοι με τορπίλες ή κατευθυνόμενους πυραύλους, θα παρέχουν προστασία από εχθρικές επιθέσεις σε κοντινή απόσταση για τα πλοία στα οποία θα επιβιβαστούν.

Σύμφωνα με την κοινοπραξία NHIndustries, η οποία περιλαμβάνει Airbus Helicopters, Leonardo Helicopters και Fokker Aerostructures, το NH90 διατίθεται σε δύο διαμορφώσεις, την τακτική μεταφορά στρατευμάτων (αναφέρεται ως Sea Lion στη Γερμανία) και το ελικόπτερο φρεγάτας του ΝΑΤΟ (αναφέρεται ως Sea Tiger) Στα γερμανικά).

Η πλατφόρμα σχεδιάστηκε για να ικανοποιήσει την απαίτηση του ΝΑΤΟ για ένα σύγχρονο στρατιωτικό ελικόπτερο μεσαίου μεγέθους πολλαπλών ρόλων για χερσαίες και θαλάσσιες επιχειρήσεις.

Εκτός από τη Γερμανία, το NH90 είναι σε λειτουργία με 13 άλλες χώρες.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV