Άφιξη του πρώτο Airbus C295 για τον Καναδά

Το πρώτο Airbus C295 που αγοράστηκε από την κυβέρνηση του Καναδά για το πρόγραμμα της Royal Canadian Air Force’s (RCAF) Fixed Wing Search και Rescue Aircraft Replacement (FWSAR), έφτασε στην 19 Πτέρυγα στην βάση Comox της British Columbia.

Tο αεροσκάφος υπό τον κωδικό CC-295 για τον Καναδά, προσγειώθηκε στην βάση του στις 17 Σεπτεμβρίου και είναι το πρώτο από τα 16 αεροσκάφη βάση του συμβολαίου του Δεκεμβρίου του 2016. 

Το συμβόλαιο επίσης συμπεριλαμβάνει all In-Service Support στοιχεία, εκπαίδευση και υπηρεσίες μηχανικής, την κατασκευή ενός νέου εκπαιδευτικού κέντρου στο Comox, στην British Columbia, καθώς και συντήρηση και υπηρεσίες υποστήριξης.  

Η Airbus έχει επίσημα παραδώσει έως τώρα τρία αεροσκάφη το δεύτερο είναι προγραμματισμένο να φτάσει στην χώρα τις επόμενες εβδομάδες, ενώ οι παραδόσεις θα συνεχιστούν έως το 2022. 

Η εταιρία συνεργάζεται με σημαντικές Καναδικές φίρμες για το πρόγραμμα και άλλες ventures του C-295.

 Αυτές περιλαμβάνουν την PAL Aerospace σε in-service support, την Pratt & Whitney Canada για μηχανές, την CAE για εκπαίδευση και προσομοίωση και την L3 Wescam για electro-optic sensors.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV