Νέα τεχνολογία από τις ΗΠΑ για τον εξοπλισμό UAS

Μια τεχνολογία artificial intelligence (AI)-enabled video που αναπτύχθηκε από το Πεντάγωνο Joint Artificial Intelligence Center, θα παίξει σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες της αμερικανικής Αεροπορίας να αναπτύξει και να εφαρμόσει ένα νέο ατρακτίδιο αισθητήρων εξελιγμένης intelligence, surveillance και reconnaissance (ISR) για το ευάλωτο αυτόνομο εναέριο σύστημα MQ-9 Raven .

Η διεύθυνση διακλαδικού πολέμου JAIC’s συνεργάζεται στενά με το Research Laboratory της Αεροπορίας και την αμυντική βιομηχανία General Atomics, κατασκευαστή του MQ-9, όσον αφορά την ανάπτυξη του ατρακτιδίου αισθητήρων Agile Condor.

 Η συνεργασία παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια πλήρης επίδειξης ενσωμάτωσης και δοκιμαστικής πτήσης του ατρακτιδίου φερόμενο επί MQ-9 στο κέντρο δοκιμών της General Atomics στην Βόρεια Ντακότα.

Αν και αρχικά είχε αναπτυχθεί το 2016 από την AFRL, το Agile Condor ατρακτίδιο έχει κατασκευαστεί από μια σειρά από 30 τετράγωνα διαμετρημάτων από  28 έως 60 ίντσες.

Μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να υποστηρίζει μια ευρέα γκάμα από τεχνολογίες για επιχειρήσεις ISR, από commercial off-the-shelf (COTS) single-board computers και μονάδες επεξεργασίας γραφικών, programmable gate arrays και solid-state συσκευές αποθήκευσης. 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV