Η Ρωσία αρνείται τις κατηγορίες των ΗΠΑ για κλοπή υπερηχητικών όπλων

 Η Ρωσία αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι έκλεψε πληροφορίες για πυραύλους από τις Ηνωμένων Πολιτείων όπως τις κατηγορεί ο Ντόναλτ Τραμπ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε το Σάββατο ότι η Μόσχα ξεκίνησε να δουλεύει σε υπερηχητικά όπλα έπειτα από την απομάκρυνση των ΗΠΑ από την  Anti-Ballistic Missile (ABM) συνθήκη το 2002, και την δημιουργία του Missile Defense Agency.

Έπρεπε να 'δημιουργήσουμε αυτά τα όπλα ως απάντηση στην ανάπτυξη από τις ΗΠΑ Στρατηγικού Συστήματος Πυραυλικής Άμυνας, που στο μέλλον θα μπορεί να ακυρώσει ολόκληρη την Ρωσική πυρηνική αποτροπή' φέρεται να δήλωσε ο Πούτιν.  “

Την περασμένη Παρασκευή ο Trump κατηγόρησε τον προκάτοχο του Barack Obama ότι μοιραζόταν πληροφορίες σε υπερηχητική τεχνολογία με την Ρωσία. 

Αν και σύμφωνα με τον Πρόεδρο Τραμπ οι ΗΠΑ έχουν ακόμα υπερηχητικούς πυραύλους με μεγαλύτερη ταχύτητα από την Ρωσία, η τελευταία απέκτησε τα σχέδια πυραύλου που τρέχει με πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου. 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV