Η General Atomics παρουσίασε τον αντικαταστάτη του MQ-9

Η General Atomics παρουσίασε το νέο unmanned aircraft system (UAS) με σκοπό να το προτείνει ως αντικαταστάτη του MQ-9 Reapers μετά το 2030.

Το νέο σύστημα έχει αυξημένη εμβέλεια, κατά πολύ μεγαλύτερη των συστημάτων που βρίσκονται εν υπηρεσία σήμερα, και σχεδίαση ιπτάμενης πτέρυγας.

Το νέο σχέδιο της General Atomics αποτελεί την απάντηση της εταιρίας στην δεύτερη προσπάθεια της αμερικανικής Αεροπορίας να αντικαταστήσει τα Reapers.

Το αίτημα αντικατάστασης τους παρουσιάστηκε και πάλι τον Ιούνιο, οκτώ χρόνια μετά από την πρώτη φορά που τέθηκε θέμα νέου εναέριου αυτόνομου οχήματος. 

 Μια από τις απαιτήσεις για το νέο σύστημα είναι να διαθέτει υψηλές δυνατότητες επιβίωσης σε κορεσμένο περιβάλλον, καθώς η Αεροπορία των ΗΠΑ θεωρεί ότι το MQ-9 είναι ευάλωτο σε αντιαεροπορικά συστήματα που αναπτύσσονται από την Κίνα και την Ρωσία.

Ως αποτέλεσμα στις 3 Ιουνίου η Αεροπορία των ΗΠΑ εξέδωσε request for information (RFI) για νέο εναέριο αυτόνομο όχημα με δυνατότητες συλλογής πληροφοριών, αναγνώρισης, επιτήρησης και προσβολής. 

 

.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV