Η εξαγωγική έκδοση του Su-57 θα πετάξει στην Army-2020

Η ρωσική ROSTEC ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης αμυντικού υλικού Army-2020, θα υπάρχει για πρώτη φορά ως στατικό έκθεμα η εξαγωγική έκδοση του μαχητικού πέμπτης γενιάς Sukhoi Su-57, ενώ θα λάβει μέρος και στο πρόγραμμα αεροπορικών επιδείξεων.

Το αεροσκάφος θα είναι διαθέσιμο για εξαγωγές εντός του 2021 με τις πρώτες παραδόσεις σε μία Αεροπορία «Όπως η ελληνική», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο defencenet.gr οι εκπρόσωποι της ROSTEC να μπορεί να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023.

 

Τα Su-57 πραγματοποίησαν τις πρώτες αποστολές τους στη Συρία το 2018. Βρίσκονται ήδη στο στάδιο της μαζικής παραγωγής και η ρωσική Αεροπορία έχει προγραμματίσει να λάβει 76 ολοκαίνουργια αεροσκάφη μέχρι το 2028.

Το αεροπλάνο μπορεί να εντοπίσει στόχους σε έδαφος και αέρα από 400 χιλιόμετρα (248 μίλια) μακριά, ενώ ερευνά και εγκλωβίζει και 62 στόχους ταυτόχρονα.

Πηγές της ρωσικής ROSTEC που μίλησαν στο defencenet.gr πριν την έναρξη της ετήσιας έκθεσης αμυντικού υλικού Army-2020, προσδιόρισαν την τιμή ανά μονάδα στα 65 εκατ. δολάρια συν 30 εκατ. δολ. ανά αεροσκάφος για όπλα και υποδομές, δηλαδή κάπου 85 εκατ. ευρώ ανά αεροσκάφος.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι οι επισκέπτες θα απολαύσουν και το επίσης καινούργιο ελαφρύ μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων MiG-35, αλλά και το επιθετικό ελικόπτερο Ka-52 και μία αναβαθμισμένη του έκδοση (Ka-27M) για επιχειρήσεις από ελικοπτεροφόρα πολεμικά πλοία.

Η έκθεση που διοργανώνεται φέτος 23-29 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, στο κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης Alabino και την αεροπορική βάση Kubinka. Στην έκθεση θα λάβουν μέρος οι ρωσικές εταιρίες του αεροναυπηγικού τομέα, Sukhoi, Irkut, PJSC Il, PJSC Tupolev, JSC RSK MiG, PJSC TANTK,Beriev, καθώς επίσης και οι εταιρίες της Russian Helicopters.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV