Οι Τούρκοι δημιούργησαν προκεχωρημένο φυλάκιο μέσα στη νεκρή ζώνη στην Κύπρο χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από τους κυανόκρανους της UNFICYP του ΟΗΕ όπως αποκάλυψε ο Χριστάκης Παναγιώτου, κοινοτάρχης του χωριού Δένεια.

Ο Χριστάκης Παναγιώτου αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία του ΟΗΕ κάνει συνεχώς τα στραβά μάτια στις τουρκικές προκλήσεις εντός της νεκρής ζώνης, με αποκορύφωμα τη δημιουργία ένας μεγάλου στρατιωτικού φυλακίου με πολυβολεία και θέσεις προφύλαξης, δηλαδή μία κανονική στρατιωτική βάση.

Την καταγγελία την έκανε στο BEΡΓΙΝΑ TV.

«Εμείς κάτι είδαμε ότι γινόταν, αλλά δεν δώσαμε πολύ σημασία» είπε ο Χριστάκης Παναγιώτου, που συνέχισε εξηγώντας ότι πριν από λίγες ημέρες πήγαν εκεί και είδαν ότι ο τουρκικός στρατός είχε φτιάξει ένα πλήρες, κανονικό φυλάκιο.

Στην ερώτηση του κ. Καλογήρου εάν οι κάτοικοι ενημέρωσαν την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και τον ΟΗΕ, είπε πως από πλευράς κυβερνήσεως τους ενημέρωσαν ότι το ξέρουν, ότι είναι ενήμεροι από την πρώτη στιγμή και ότι το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών προχωρά σε διαβήματα στο επίπεδο που πρέπει!

Ο δε ΟΗΕ, στον οποίον επίσης απευθύνθηκαν, ισχυρίστηκε ότι δεν έχει γνώση του ζητήματος και ότι θα χρειαστεί χρόνο για να το… ελέγξει!

Ο ΟΗΕ εδώ και χρόνια επιτρέπει στους Τούρκους νσ προχωρούν σε παραβιάσεις και παρανομίες όπως πριν λίγα χρόνια που Τούρκοι μπήκαν και θέρισαν τα χωράφια τα οποία είχαν σπείρει οι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής και η πριν λίγων εβδομάδων παραχώρηση γηπέδου ποδοσφαίρου εντός της νεκρής ζώνης για να κάνει… προπονήσεις ομάδα Τουρκοκυπρίων.

Όμως και η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία αντιδράει «χλιαρά» και απλώς δέχεται την… μοίρα της.

Είναι ακατανόητο γιατί ακόμη δεν έχει ζητηθεί η αντικατάσταση του διοικητή της UNFICYP κ. Στιούαρτ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για όσα λαμβάνουν χώρα και «σφυρίζει αδιάφορα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ