Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει αναβολή για τις συμβάσεις των Rafale και των FDI

Σε έως και μέχρι  κάποιες εβδομάδες θα είναι το κόστος της καθυστέρησης της ψήφισης των φακέλων των συμβάσεων για τις 3 φρεγάτες FDI, τα 6 επιπλέον Rafale και τις τορπίλες DM2A4 για τα υποβρύχια Type 214HN από τη Βουλή.

Ο λόγος η πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία φέρνει προς τα πίσω τον προγραμματισμό στις εργασίες του κοινοβουλίου.

Σκοπός του ΥΠΕΘΑ ήταν να ψηφιστούν και οι 3 συμβάσεις σε ένα σχέδιο νόμου., Εκεί θα μπορούσαν τα κόμματα να τοποθετηθούν επί των συγκεκριμένων προμηθειών.

Η αγορά των FDI και των Rafale θέλουν νομοθετική έγκριση, καθώς έγιναν εκτός διαγωνισμού. Έτσι θα γίνει με ανάλογη  διαδικασία των συμβάσεων  FOS για τα Mirage 2000, και οι συμβάσεις για τα πρώτα 18 Rafale.

Αν και για τις τορπίλες έγινε η απαραίτητη διαδικασία, εντούτοις υπήρξε τροποποίηση της αρχικής ενημέρωσης που έγινε στη Βουλή δηλαδή αντί εκσυγχρονισμού των SUT Mod0 σε SUT Mod4 θα αγοραστούν επιπλέον τορπίλες DM2A4.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV