Με τον Αμερικανό ομόλογό του συναντήθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ

Το διάστημα από 15 έως 17 Ιουνίου 2021, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, συμμετείχε στο 28ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Στρατών που διεξήχθη στο Wiesbaden της Γερμανίας, με μέριμνα της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης - Αφρικής (USAREUR-AF).

Στο Συνέδριο, το οποίο αποτελεί μια από τις κορυφαίες δραστηριότητες που αφορούν στην συνεργασία για την άμυνα στην Ευρώπη, συμμετείχε ο Διοικητής της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR-AF), Αρχηγοί Στρατών Κρατών της Ευρώπης, των ΗΠΑ, του Καναδά και του Ισραήλ (εκπρόσωπος).

Κύριο θέμα του Συνεδρίου ήταν ο εκσυγχρονισμός των χερσαίων δυνάμεων. Κατά τις ομιλίες που έλαβαν χώρα έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του, General James C. McConville. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και διαπιστώθηκε η κοινή πρόθεση για την ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV