Τιμητικό το άγημα σε Μ.Πομπέο και Κ.Μητσοτάκη αλλά πόσο «τιμητική» η εικόνα που έδειξε;

Εντύπωση έκανε ο επικεφαλής του αγήματος που απέδωσε τιμές στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και στον Έλληνα πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη, οι οποίοι επισκέφθηκαν τη βάση τη Σούδας στην Κρήτη.

Καλή εντύπωση; Δε θα το λέγαμε. 

Η εικόνα νομίζουμε μιλάει από μόνη της. 

Αν εξαιρέσουμε την πιθανότητα να είναι έγκυος «στον μήνα του» τότε μάλλον κάποιοι ευθύνονται για το γεγονός ότι επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος αξιωματικός να είναι επικεφαλής του αγήματος σε μια εικόνα που μεταδόθηκε στα πέρατα του κόσμου.

Δεν αμφιβάλλουμε ότι ο συγκεκριμένος είναι ένας εξαιρετικός αξιωματικός, σε ότι αφορά τα διοικητικά του καθήκοντα, και ένας εξαιρετικός άνθρωπος.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η εγκατάλειψη της προσωπικής του εμφάνισης, η οποία σίγουρα συνάδει απόλυτα με τη μείωση της μαχητικής του ικανότητας, είναι η εικόνα που θέλουν να περάσουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο εξωτερικό.

Επαναλαμβάνουμε δεν ευθύνεται ο ίδιος, αλλά αυτοί που τον επιλέξανε για να στείλουν αυτή την εικόνα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων παγκοσμίως, εκτός, αν επιτεύχθηκε η πρώτη εγκυμοσύνη από άντρα, οπότε... respect.

Αν δεν κάνουμε λάθος πριν μερικά χρόνια, επειδή το κακό είχε παραγίνει, είχε εκδοθεί μια διαταγή του ΓΕΣ, σύμφωνα με την οποία οι αξιωματικοί όφειλαν να φροντίζουν τη διατροφή τους και τη φυσική τους κατάσταση έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στην αποστολή τους. 

Δηλαδή σκληρή επιχειρησιακή εκπαίδευση εν καιρώ ειρήνης και μέγιστη μαχητική απόδοση σε περίπτωση πραγματικής δράσης.

Τι από αυτά τα δύο δεν καταλαβαίνουν όχι μόνο ο εν λόγω, αλλά και εκατοντάδες, μην πούμε χιλιάδες, άλλοι αξιωματικοί ειδικά του Στρατού Ξηράς;

Το άγημα στο 3.55

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV