Αναφορά της ευρωπαϊκής βουλής κοιτά προς την κοινή άμυνα και την διατήρηση των αμυντικών δαπανών

 Μέλη της ευρωπαϊκής βουλής προειδοποίησαν ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του μόνο του, και ότι σε οποιοδήποτε περίπτωση τα αμυντικά έξοδα δεν μπορούν να μειωθούν. 

Η European Parliament Foreign Affairs Committee υιοθέτησε στις 22 Σεπτεμβρίου μια αναφορά - προειδοποίηση κατά της μείωσης των εξόδων στην άμυνα. 

Η αναφορά δίνει βαρύτητα στην μεταφορά του επικέντρου από το εθνικό στο ευρωπαϊκό μέσω του πλαισίου της Permanent Structured Cooperation (PESCO).

Οι οικονομικές επιρροές από την πανδημία του Covid-19, θα αδυνατήσουν την δυνατότητα των κρατών μελών να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονες κρίσεις στο μέλλον.  

Η αναφορά σημείωσε ότι τα κοινά προγράμματα της PESCO αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των εξόδων τους και αποτρέπουν την επικάλυψη εθνικών αμυντικών προγραμμάτων.

 Η PESCO τρέχει ή έχει τρέξει 47 προγράμματα από τον Δεκέμβριο του 2017, με την πρώτη στρατηγική αναθεώρηση να λαμβάνει μέρος τον Νοέμβριο.

Μεγάλος αριθμός από προγράμματα επικεντρώνονται σε cyber training, feasibility studies και support services όπως η ιατρική εκκένωση.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV