Σύγχυση έχει επικρατήσει αναφορικά με την αυριανή σύγκληση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) στις 10.15 το πρωί καθώς δεν θα μετέχει ο Ν.Δένδιας ενώ θα προεδρεύσει ο Κ.Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο λόγος της σύγχυσης είναι ότι λίγη ώρα πριν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, είχε ανακοινώσει ότι θα μεταβεί στο Πετροχώρι Ξάνθης, με σκοπό να παραβρεθεί στην τελική φάση της Τακτικής Άσκησης μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την επωνυμία “Ολυμπιακή Συνεργασία” (Olympic Cooperation ’23).

Η άσκηση αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, υπό την έννοια της συμμετοχής δυνάμεων από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, σε μια ιδιαιτέρως ευαίσθητη για την Ελλάδα περιοχή. Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τόνιζαν αυτό το γεγονός.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην ΤΑΜΣ μετέχουν, πλέον των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, χερσαίες δυνάμεις από ΗΠΑ, Γαλλία, Κυπριακή Δημοκρατία, Βουλγαρία και Γεωργία.

Θα παραστούν επίσης Παρατηρητές από εννέα χώρες (Αίγυπτο, Αλβανία, Αρμενία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Ινδία, Κυπριακή Δημοκρατία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία). Ο ΥΕΘΑ θα επισκεφθεί επίσης την Ξάνθη, όπου θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν θα βρίσκεται, κατά πληροφορίες στην τελική φάση της άσκησης και θα λάβει μέρος στο ΚΥΣΕΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ