Να μας απαντήσει το Υπουργείο Αμύνης αν αληθεύει ότι ανώτατος απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ μαζί με τον περιφερειακό διευθυντή μάρκετινγκ της RAFAEL επισκέφθηκαν προ μηνών την ΓΔΑΕΕ, με την ιδιότητα του εκπροσώπου ρουμάνικης εταιρίας η οποία αντιπροσωπεύει την RAFAEL.

Ποιος Έλληνας αξιωματούχος πίεσε για την αλλαγή της α’ επιστολής ενδιαφέροντος και την οποία δέχθηκε με χαρά η SIBAT ­– καθότι η RAFAEL είναι κρατική εταιρία – η οποία παρόλο που την είχε παραλάβει δεν την είχε παραδώσει στον αποδέκτη για τις πρώτες 4 ημέρες, προετοιμάζοντας με την RAFAEL τις απαράδεκτες πιέσεις προς την PLASAN για να υπογράψει επιστολή δήθεν τεχνολογικής ακαταλληλότητας  ως εταιρία αρνούμενη εν τη ουσία το νομικό της δικαίωμα εκτέλεσης και οικονομικής διαχείρισης  του προγράμματος.

Πλήττοντας βεβαίως η SIBAT την ίδια της την αξιοπιστία  καθώς  και το όνομα της RAFAEL, όταν μάλιστα η τελευταία έχει εκφράσει το έντονο ενδιαφέρον της για συμμετοχή της και σε  άλλα προγράμματα.

Πληροφοριακά  δε να αναφέρουμε ότι ο πρώτος αποδέκτης δηλ. η PLASAN ήταν η ίδια που προμήθευσε το ίδιο σύστημα στο Αζερμπαϊτζάν ως “prime” δυο χρόνια πριν έχοντας την πλήρη συνεργασία της RAFAEL με την βοήθεια της SIBAT.

Τι άλλαξε τώρα; Μήπως εγχώρια συμφέροντα;

Οι αμερικάνικες αρχές πάντως , σε περίπτωση διακρατικής απαγορεύουν στις αμερικάνικες εταιρίες να έχουν αντιπροσώπους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ