(Ανανέωση, αρχικό κείμενο 08:55) Με μία απόφαση που αναμενόταν, δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει πλέον όχι πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες γιατί τον διατήρησε στη θέση του από την περασμένη Άνοιξη, ενώ γνώριζε τι έχει συμβεί και τι έχει διαπραχθεί, το ΚΥΣΕΑ ανανέωσε τυπικά για ένα χρόνο του Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρου.

Και λέμε τυπικά γιατί την επομένη της ημέρας διεξαγωγής των ερχόμενων εκλογών, ο Κ.Φλώρος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (στην Ελλάδα βρισκόμαστε, μην το ξεχνάμε) θα αποτελεί ένα γκρίζο παρελθόν για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Για την  θέση ως Αρχηγού ΓΕΣ επιλέχθηκε ο Αντιστράτηγος (ΠΖ) Άγγελος Χουδελούδης ενώ Αρχηγός ΓΕΝ ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης.

Στους απερχόμενους αρχηγούς του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του Στρατηγού και Ναυάρχου ε.α., απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΣ και ΓΕΝ, αντίστοιχα.

Παρά τα συγκλονιστικά στοιχεία που υπάρχουν στην ΕΥΠ για διακίνηση «μαύρου» χρήματος και την εξύβριση όχι μόνο του πολιτικού του προϊσταμένου Ν.Παναγιωτόπουλου αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη.

Οι λόγοι για τους οποίους θα προχωρήσει στην ανανέωση της θητείας του, όπως ήταν αναμενόμενο και έχει προαναγγελθεί (γιατί ο ελληνικός λαός μπορεί να τα έμαθε τις τελευταίες ημέρες, αλλά αυτοί τα γνώριζαν από την περασμένη Άνοιξη) είναι δύο:

Πρώτον γιατί ο «αρχιστράτηγος» Κ.Φλώρος έχει πολλά «ράμματα» για τη γούνα όλων μέσα στο Μαξίμου αναφορικά με τα «φάλτσα» και τις παρεμβάσεις στις προμήθειες αμυντικών συστημάτων και μπορεί να μιλήσει.

Δεύτερον γιατί ήδη η κυβέρνηση έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα της συνενοχής διατηρώντας τον στη θέση αυτή μετά τον Μάιο του 2022 που είχε ολοκληρωθεί η καταγραφή της υπόθεσης, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή επέμβαση παρά το γεγονός ότι όλες οι αποφάσεις παρακολούθησής του φέρουν την υπογραφή Εισαγγελέως, άρα ήταν νόμιμες, όπως και το προϊόν τους!

Σε οποιαδήποτε περίπτωση η θητεία του Κ.Φλώρου έχει τελειώσει σε ότι αφορά την ηθική του νομιμοποίηση στην θέση αυτή, αν τελικά αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ και δεν υπάρξει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

Τυχόν παραμονή του Κ.Φλώρου στην ηγεσία του ΓΕΕΘΑ θα έχει ως αποτέλεσμα την αποστρατεία του Αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Σ.Πετράκη, «αρχιτέκτονα» του προγράμματος των φρεγατών FDI, αντίθετα με ότι υποστήριζε ο Κ.Φλώρος για τις αμερικανικές MMCS.

Θα αποστρατευθεί και ο Αρχηγός ΓΕΣ, Χ.Λαλούσης ένας αναλώσιμος ούτως ή αλλιώς αξιωματικός, την έλευση του οποίου από το ΓΕΣ ελάχιστοι θα θυμούνται.

Θα σταματήσουν οι αποκαλύψεις αναφορικά με τα πεπραγμένα Φλώρου που προέκυψαν από τις παρακολουθήσεις της ίδιας της κυβέρνησης;

Σίγουρα όχι καθώς τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει από την ΕΥΠ είναι πολλά.

Άρα να αναμένουμε συνέχιση των αποκαλύψεων.

Ουσιαστικά τυχόν παραμονή του Κ.Φλώρου στη ηγεσία του ΓΕΕΘΑ πέρα από τον εξαιρετικά άσχημο συμβολισμό για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις θα έχει και καταλυτικές συνέπειες για την ίδια την κυβέρνηση, η οποία δείχνει να αδυνατεί να εξέλθει από την σπειροειδή πορεία πτώσης της στις ερχόμενες εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ