Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κ.Φλώρος συναντήθηκε με με τον πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχε σήμερα, Παρασκευή, συνάντηση με τον πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα Sulaiman Humad Salem ALMazroui.

Όπως ανακοινώθηκε, ο πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συνοδευόταν από τον ακόλουθο Άμυνας των ΗΑΕ στην Ελλάδα ταξίαρχο Jassim Abdulla Adbul Latif Jassim Shurafa.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες και στον ρόλο που διαδραματίζουν ως πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, όπως και στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο διεθνές περιβάλλον λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στο πλαίσιο της εμβάθυνσης της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος και ΗΑΕ, έγινε αναφορά στην παροχή διευκολύνσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος στις αντίστοιχες των ΗΑΕ για την κατασκευή υποδομών φιλοξενίας προσωπικού στο στρατόπεδο «Επιλάρχου Μελλίδη» στον Αυλώνα και στην εξέταση της δυνατότητας περαιτέρω αμοιβαίας ανάπτυξης προσωπικού και μέσων στο έδαφος των δύο χωρών για εκτέλεση διακλαδικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ