Ν.Παναγιωτόπουλος για τον υποχρεωτικό εγκλεισμό των πληρωμάτων: «Αίρεται σταδιακά»

Στην αποκάλυψη του defencenet.gr περί υποχρεωτικού εγκλεισμού των πληρωμάτων που δεν θέλουν να εμβολιαστούν αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

Ο Ν.Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Αποζημίωση του προσωπικού στα πολεμικά πλοία, λόγω αναγκαστικού εγκλεισμού για τον κορωνοϊό», υποστήριξε πως το μέτρο της υποχρεωτικής απομόνωσης των πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων αίρεται, σταδιακά, λόγω του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των στελεχών, τα οποία υπηρετούν σε αυτά, και εμβολιάζονται.

Image removed.

«Το μέτρο», υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «εφαρμόστηκε για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό τη δραστική μείωση της πιθανότητας διασποράς του ιού SARS-CoV-2 και συναφώς της υγειονομικής κρίσης, στο πλαίσιο διασφάλισης της μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας και διαθεσιμότητας των πολεμικών πλοίων».

«Από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν προβλέπεται ούτε δικαιολογείται η καταβολή αποζημίωσης ημερών εκτός έδρας στο προσωπικό των πολεμικών πλοίων ή υποβρυχίων, το οποίο προ απόπλου σε αποστολή εξωτερικού ή σε πολυήμερη αποστολή εσωτερικού έχει τεθεί σε περιορισμό ή καραντίνα εντός των μονάδων τους», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV